Bram Vermeulen

journalist

Reportages

Laatste drie videoreportages

De Trek, aflevering 1. De Smokkelaar

Bram Vermeulen reist naar de smokkelhoofdstad van West-Afrika: Agadez, in Niger. Deze stad is al eeuwenlang het kruispunt van de Sahel, de laatste stop voor migranten op weg naar Libië. De mensensmokkel blijkt te verlopen via een strikte dienstregeling, die iedereen kent: migranten, smokkelaars, politie en leger. In deze aflevering geven de smokkelaars ongekende toegang [...] Lees verder... »

Stilstaan op Taksim

Na weken van gewelddadige protesten tegen de oproerpolitie en de regering van premier Erdogan gooiden de betogers het over een andere boeg. Stilstaan en zwijgen om toch je stem te laten horen. Lees verder... »

Video De opstand van een klein station

  De onrust in Turkije voorbij is nog niet voorbij, maar veel Turken hebben daar de afgelopen dagen niets van gezien door zelfcensuur van de Turkse zenders. Dat heeft ertoe geleid dat een kleine lokale omroep, die de onrust wel uitzond, in korte tijd heel groot is geworden. Correspondent Bram Vermeulen ging bij de omroep [...] Lees verder... »

Older Entries »

Laatste drie tekstreportages

De grafgraver van Reyhanli

De grafgraver van Reyhanli Door onze correspondent Bram Vermeulen ISTANBUL. Als de Turkse president voor het eerst in jaren zijn thuisstad bezoekt, gaat Dogan niet kijken. Als duizenden te hoop lopen in het centrum om te demonstreren, laat hij eveneens verstek gaan. Dogan moet graven. 21 liggen er nu onder de grond. Twee meter diep. [...] Lees verder... »

Mysterieuze verdwijningen langs de Turkse grens

Door onze correspondent Bram Vermeulen ANTAKYA. Mousa Arhan is geen noemenswaardige naam in het Syrisch verzet. Klein, vriendelijke ogen, liever een pen in zijn hand dan een wapen. Toch lag de jonge advocaat twee weken geleden gekneveld en geboeid aan handen en voeten in de kofferbak van een auto, op weg van de grensstad Antakya [...] Lees verder... »

,,Waarom zijn wij geen helden?''

First published: NRC Handelsblad, 30 maart 2013 De heksenjacht op Nederlandse jihadisten in Syrië vertroebelt het zicht op het werkelijke doel van de strijd tegen president Assad, vinden Syrische activisten. ,,Waarom zijn wij terroristen maar Nederlandse soldaten die terugkeren uit Afghanistan helden?’’ Door onze correspondent Bram Vermeulen REYHANLI. ,,Nederlanders? Nee, die zijn we hier nooit.’’, [...] Lees verder... »

Older Entries »

Laatste drie audioreportages

audio ,,Nederlandse soldaten in Turkije dienen imperialisme''

First published: NOS, 5-2-2013 De Nederlandse militairen die naar Turkije reisden om Patriots te installeren langs de Syrische grens, zijn daar niet veilig. Dat zeggen leden van de extreem linkse actiegroep die de zelfmoordaanslag bij de Amerikaanse ambassade in Ankara, afgelopen vrijdag, heeft opgeëist. Volgens de actiegroep zijn zelfmoordaanslagen gerechtvaardigd om westerse bemoeienis met Turkije [...] Lees verder... »