Bram Vermeulen

journalist

Prijs

Bram Vermeulen heeft de prijs voor de beste freelance buitenlandcorrespondent, de Lira Correspondentenprijs, gewonnen. Dit maakte de jury van de prijs vandaag bekend. Bram Vermeulen is correspondent in Turkije voor onder andere NRC Handelsblad, het NOS-Journaal en de VPRO.
Bram Vermeulen zal de prijs, een oorkonde en een geldbedrag van € 5.000,-, op 9 april in Desmet Studio’s in ontvangst nemen.

De jury van de Lira Correspondentenprijs 2013 – Philip Freriks (voorzitter), Ineke Holtwijk en Hieke Jippes – had eerder uit 42 inzendingen de volgende vijf correspondenten genomineerd:
Remco Andersen, standplaats Beiroet (de Volkskrant/Elsevier/BNR)
Guus Valk, standplaats Washington (NRC Handelsblad)
Bram Vermeulen, standplaats Istanbul (NRC Handelsblad/NOS /VPRO)
Marije Vlaskamp, standplaats Peking (Trouw/RTL)
Marjolein van de Water, standplaats Rio de Janeiro (de Volkskrant)
De prijs is een initiatief van Stichting Lira en het Fonds BJP en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt. Lira en het Fonds BJP willen met deze prijs aandacht vragen voor het belang van goede berichtgeving over het buitenland. Lira en het Fonds BJP hopen dat de prijs een stimulans zal zijn voor kwalitatief hoogwaardige buitenlandjournalistiek.

Uitreiking van de prijs vindt plaats op 9 april in Amsterdam, tegelijkertijd met de uitreiking van de M.J. Brusseprijs 2013, de prijs voor het beste journalistieke boek, in Desmet Studio’s, Plantage Middenlaan 4, aanvang 16.30 uur. Belangstellenden kunnen zich melden bij fonds@fondsbjp.nl.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

3 Responses to “Prijs”

 1. Addik Zwiers zegt:

  Beste Bram, wel gefeliciteerd met deze prijs. Een paar mooie series gemaakt over Turkije (ik mijn Turkse vriendin hebben genoten). Ook je correspondentie vanuit Turkije en de jaren daarvoor waren verhelderend en objectief. Ga nog jaren zo door.
  Tevens hoop dat er in de toekomst nog een derde serie over Turkije komt.

  Iyi günler!

  Met vriendelijke groet, Addik Zwiers

 2. Veerne Koops zegt:

  Beste Bram, bij deze nogmaals mijn oprechte felicitaties!

 3. Wim van Wegen zegt:

  Merhaba Bram, van harte gefeliciteerd. Hoop heel erg op een derde serie over Turkije, eigenlijk vallen er over dit fascinerende land talloze series te maken, maar dat weet jij nog veel beter dan ik!

Laat een reactie achter